Onderhoud aan elektrische voertuigen

Elektrische voertuigen worden steeds populairder en vormen een belangrijk onderdeel van de transitie naar duurzame mobiliteit. Naast de voordelen op het gebied van emissies en brandstofkosten, hebben elektrische voertuigen echter ook specifieke onderhoudsbehoeften met als gevolg dat de vraag naar onderhoud drastisch verandert bij elektrisch rijden.

Het algemene beeld van elektrische voertuigen is dat zij minder onderhoud nodig hebben dan voertuigen met een verbrandingsmotor, door minder bewegende delen, het wegvallen van motorolie én minder trilling en wrijving waardoor slijtage delen langer meegaan. Echter, door grotere acceleratiekrachten en hogere snelheden krijg het voertuig met meer krachten op het onderstel te maken. Deze extra krachten op het onderstel van het voertuig leiden tot een hogere kans op veranderingen in de uitlijning én een hogere kans op banden slijtage.

Ook door zware batterijen en accu’s, die zich vaak op de bodem van het voertuigen bevinden, ligt het zwaartepunt van elektrische voertuigen lager. Een lager zwaartepunt verandert de wegligging van het voertuig, waardoor het voertuig gevoeliger is voor veranderingen in de uitlijning.

Waardoor meer focus op het onderstel nieuwe kansen oplevert in de werkplaats!

Lees hieronder meer

Onze uitlijn apparatuur
Hunter Hawk Eye Elite - uitlijnen
VOS volvo veghel logo
Nebim groep logo
Van reenen
Profile logo
pouw banden nieuwegein
Olie & zo boxtel
MAN logo
RAC land rover
Garage geurtsen
BMW MINI logo
broekhuis audi alkmaar logo

Uitlijn kansen benutten

Om elke uitlijn kans te benutten biedt Fuchs de Hunter Quick Check Drive en de Hunter Quick Tread Edge. Twee geavanceerde controle systemen die samen een complete diagnose van de conditie van de banden en de algehele uitlijning van het voertuig maakt in slechts enkele seconden. Door middel van lasers is het systeem in staat om binnen enkele seconden een volledige 360 graden scan en rapportage van het onderstel en de banden van het voertuig te maken. De scan meet de sporing, camber en caster van elk wiel en analyseert resultaten, om te bepalen of er sprake is van afwijkingen of slijtage.

Het grote voordeel van de Hunter Quick Check Drive en Quick Tread Edge is dat het een zeer efficiënte en nauwkeurige manier biedt om de uitlijning en conditie van een voertuig te controleren, zonder dat hier een monteur aan te pas komt. Werkplaatsen kunnen hierdoor snel en eenvoudig uitlijnkansen opsporen en aantonen, wat resulteert in minder downtime voor de klant als de monteur en commerciële kansen voor de werkplaats.

Bovendien bieden de gedetailleerde rapporten die automatisch gegenereerd worden, de mogelijkheid klanten te kunnen helpen om de conditie van hun voertuig beter te begrijpen en te onderhouden. Werkplaatsen kunnen deze rapporten gebruiken om aan te tonen dat ze de beste service en kwaliteit bieden, en om hun klanten op een eenvoudige en duidelijke manier te overtuigen van het belang van regelmatig onderhoud en uitlijning.

Al met al is de Hunter Quick Check Drive en de Hunter Quick Tread Edge een krachtige tool voor werkplaatsen die zich willen onderscheiden in een steeds competitiever wordende markt. Door het aanbieden van snelle en nauwkeurige uitlijning en diagnose, kunnen ze hun klanten een complete uitlijn service bieden en onderhoud te behouden bij elektrische voertuigen.

Meer weten wat de Hunter Quick Check Drive en Hunter Quick Tread edge voor u kunnen betekenen? Klik hieronder of neem direct contact op!

Meer weten?

Efficient uitlijnen

Elektrische voertuigen nauwkeurig en snel uitlijnen, de Hunter HawkEye Elite uitlijner is een geavanceerd uitlijnsysteem dat is ontworpen om nauwkeurige metingen en uitlijning te leveren voor voertuigen van alle soorten en maten, waaronder elektrische voertuigen, volgens bijpassende voertuigspecificaties.

De Hunter HawkEye Elite is de meest geavanceerde uitlijner momenteel beschikbaar en biedt een aantal functies en voordelen voor om zo efficiënt en effectief mogelijk uit te lijnen.

De Hunter HawkEye Elite beschikt over geavanceerde 3D-technologie en is uitgerust met vier HD-camera’s, ontworpen om de conditie van de uitlijning van het voertuig te meten, tot op 1/1000 van een inch, voor zeer nauwkeurige uitlijning. Bij uitlijnen met Hunter HawkEye Elite maakt u geen gebruik meer van elektronica aan het wiel, met de Hunter gepatenteerde QuickGrip Wiel adapters heeft de HawkEye Elite een set-up tijd van slechts 90 seconden!

Door de WinAlign software, die de monteur stap voor stap door het gehele uitlijnproces begeleid, is elke monteur in staat nauwkeurige uitlijning te leveren, ook bij de meest gecompliceerde (elektrische) voertuigen. De uitgebreide rapportage en documentatie, die de Hunter HawkEye elite biedt, zorgt voor een duidelijke communicatie met de klant over het werk dat is uitgevoerd.

Kortom, de Hunter HawkEye Elite uitlijner is een geavanceerd en zeer nauwkeurig systeem dat werkplaatsen in staat stelt om sneller en efficiënter uitlijning te bieden aan klanten, inclusief eigenaren van elektrische voertuigen. De geavanceerde technologie en geautomatiseerde functies maken het een waardevolle investering voor werkplaatsen die zich willen onderscheiden en uitstekende service willen bieden aan hun klanten.

Meer weten wat de Hunter Hawkeye Elite voor u kunnen betekenen? Klik hieronder of neem direct contact op!

Meer weten?

Profile Tyrecenter Heuver Groningen

 

“Direct data en meer banden én uitlijn verkoop”

– Bert Meijer, commercieel bedrijfsleider

 

Neem contact op!